Alipay

Alipay & WeChat: transacties online of fysiek voltooien

Alipay is een semi-wallet. Waar in standaard wallets eerst geld gestort moet worden, kan een semi-wallet gelden doorsturen naar andere betaalmiddelen zoals een bankrekeningnummer of creditcard.

Alipay & WeChat betalingen, een korte introductie:

Alipay is een Chinese betaalmethode die beschikbaar is via PAY. De betaaloptie telt meer dan 900 miljoen gebruikers en speelt in op de steeds groter wordende groep Chinese consumenten in Nederland.

Alipay Pay is de semi-portemonnee van technologiegigant Alibaba. Tachtig procent van de Chinezen gebruikt deze betalingsoptie samen met WeChat om transacties online of fysiek te voltooien.

Facts

Categorie Walletbetalingen
Markt China
Aandeel 900 miljoen gebruikers
Valuta Alle (automatische conversie naar EUR)
Betaling Gegarandeerd
Restitutie Één restitutie per transactie mogelijk tot 100% van het orderbedrag
Clearing Fullservice (Uitbetaling en facturatie via PAY.)
Uitbetaalsnelheid Na 5 dagen
Status Actief
Expiretijd 4 uren
Betaaloptie ID 1978
Tarief ID 1978
Pakket Beschikbaar in het Pioneer, Professional, Business en Corporate pakket
Surcharging Toegestaan (buiten de Eurozone)

Alipay via QR

Met Alipay Barcode Payments kunnen jouw klanten ook fysiek in de winkel betalen met de Alipay wallet. Je start de Alipay transactie in het kassasysteem. De klant opent de Alipay app. Zodra jouw klant kiest voor Alipay als betaaloptie, wordt deze naar een Hosted Payment Page (HPP) doorgestuurd waarop een QR-code staat afgebeeld. Zodra deze code wordt gescand, worden de transactiegegevens zoals jouw bedrijf / handelsnaam, het bedrag en de omschrijving van de betaalopdracht getoond. In de meeste gevallen is een druk op de ''PAY NOW'' button voldoende. In bepaalde gevallen zal de app om extra verificatie vragen zoals een password, pincode of een Face ID en / of een Touch ID.

Alipay via online

Betalen met Alipay is simpel. Jouw klant dient een account aan te maken bij Alipay. Aan het account kan gemakkelijk de Chinese bankrekening en/of creditcard worden gekoppeld. Bij het online afrekenproces kiest de klant de betaalmethode Alipay. Vervolgens kan jouw klant met zijn smartphone de QR-code scannen via de Alipay app.

Alipay met handscanner

Betalingen in de fysieke winkel aan de kassa kunnen worden uitgevoerd via de QuickPAY optie. Deze optie kan een gebruiker kiezen door in de app te gaan naar MONEY. Hierna wordt een barcode getoond of een QR-code. Beide bevatten een unieke code die geldig is zolang de Alipay app open is. Indien er geen handscanner aanwezig is, kan ervoor worden gekozen om de payment code weer te geven op het scherm. In dit geval kan deze 18 cijferige code, die begint met een 10, 11, 12, 13 of 14 handmatig door de medewerker worden ingevoerd. Zodra de code is ingevoerd krijgt jouw klant op zijn telefoon een bevestiging. Soms is er direct betaald en bij hogere bedragen drukt de klant op de ''PAY NOW'' button om de betaling. Ook is het mogelijk dat de app om de pincode vraagt voordat er op de ''PAY NOW'' knop kan worden gedrukt.

De telefoon van de gebruiker moet verbonden zijn met het internet tijdens deze betaling. De snelheid van de volledige betaling is afhankelijk van deze verbinding. In de praktijk ontvangt de app het betaalverzoek van de kassa binnen één seconde.

Alipay via de PAY. app

Met de PAY. app kun je via een quick scan gemakkelijk betalingen van jouw klanten accepteren. Voer de betaalinformatie in met een mobiele telefoon. Jouw klant scant de code in de mobiele telefoon om te betalen. Vervolgens accepteert jouw klant de betaling.

Activatie en uitbetaling

Je kunt gemakkelijk betalingen met Alipay in jouw webshop activeren via PAY. Dit doe je door Alipay te activeren in het Admin Panel. Na activatie voert PAY. enkele controles uit die maximaal 48 uur duren. Daarnaast voert PAY. jou op in het systeem. Zodra de controle en de stappen volledig zijn uitgevoerd, ontvang je een e-mail met het bericht dat de betaaloptie beschikbaar is in jouw webshop.

De Alipay transacties komen binnen via Stichting Pay.nl en worden middels een clearing naar jou uitgekeerd. Het is niet nodig om een extra account aan te maken of een overeenkomst af te sluiten bij Alipay.