Apple Pay

Transacties afronden via een Apple device

Wil je gebruik maken van Apple Pay? Lees dan de Acceptable Use Guidelines zoals opgesteld door Apple. Apple Pay biedt jouw klanten de mogelijkheid om transacties af te ronden via een gekoppeld Apple device (MacBook, iPhone, Apple Watch of iPad). Bij een betaling worden de kaartgegevens uit het Apple device gehaald en bevestigd met een Touch ID, Face ID of de toegangscode. Vervolgens ontvangt PAY. deze gegevens en verwerkt de betaling op basis van de gekoppelde debitcard (Maestro) of creditcard (VISA/Mastercard).

Snel naar de juiste informatie

Apple Pay, een korte introductie (video)
Facts
Activatie
Uitbetaling
Tarieven
Restituties
Categorieën
Afbeeldingen (logo's)

Apple Pay, een korte introductie

Apple Pay from PAY. on Vimeo.

Facts

Categorie Walletbetalingen
Markt Beschikbaar in 50+ landen. In Nederland via ING, Bunq, ABN AMRO en Rabobank
Aandeel Onbekend
Valuta EUR
Betaling Niet gegarandeerd, chargeback is mogelijk
Restitutie Meerdere restituties per transactie mogelijk tot 100% van het orderbedrag
Clearing via PAY.
Status Actief
Expiretijd 4 uren
Betaaloptie ID 2277
Pakket Beschikbaar in het ProfessionalBusiness en Corporate pakket
Surcharging Toegestaan als er een AMEX transactie wordt gestart. Wordt er een debit -of creditcardtransactie gestart dan is de doorbelasting van transactiekosten niet toegestaan.

Activatie

Om Apple Pay voor jouw webshop beschikbaar te maken, dien je de volgende stappen te volgen:

1. Pakketopties activeren

• Ga in het Admin Panel naar het tabblad Merchant » Bedrijf https://admin.pay.nl/my_merchant.
  • Klik op de link ''Wijzig pakketopties''.
  • Zoek in de pop-up bij Professional pakket de optie ''Creditcards'' en zorg ervoor dat je de checkbox aanvinkt.
  • Klik op de button ''Opslaan'' in de pop-up! om de pakketwijzigingen door te voeren.

2. Apple Pay activeren

Apple Pay is nu beschikbaar als betaaloptie binnen jouw webshop en / of verkooplocaties. Om de betaaloptie vervolgens te activeren, volg je de onderstaande stappen:

• Ga in het Admin Panel naar het tabblad Verkooplocaties https://admin.pay.nl/programs/programs.
  • Selecteer de verkooplocatie waarvoor je Apple Pay wenst te selecteren door op de knop ''wijzigen'' in de opties kolom te klikken.
  • Vink de checkbox voor de betaaloptie Apple Pay aan.
  • Klik op de wijzigen button onderaan de pagina

3. Boarding starten

Voor Apple Pay geldt dat de betaaloptie niet direct beschikbaar is. Na het activeren van Apple Pay in de verkooplocatie wordt een boardingproces gestart. Als deze succesvol is afgerond, ontvang je een notificatie per e-mail: Apple Pay is dan klaar voor gebruik.

Instore betalingen

Indien jij in jouw fysieke winkel een pinterminal van PAY. gebruikt, hoef je niks te doen. Jouw klant kan op dit moment al betalen met Apple Pay via zijn / haar iPhone of Apple Watch.

Belangrijk: als de de boarding van Apple Pay afgerond is, dan tonen wij de betaaloptie (indien geactiveerd) in het betaalscherm. Jouw klant kan enkel met Apple Pay betalen als hij gebruik maakt van een iOs device (iPhone, iPad of Macbook, Apple Watch) in combinatie met een Safari browser. Andere browsers worden niet door Apple ondersteund.

Uitbetaling

E-commerce betalingen

Jij ontvangt een Apple Pay e-commerce transactie via PAY. Bij een transactie wordt gekeken via welke kaart de transactie is afgerond: debitcard (Maestro) of creditcard (VISA / MasterCard). Vervolgens gelden de tarieven en vrijgavetermijnen van de betreffende debit- of creditcard.

Instore betalingen

Apple Pay pinbetalingen die uitgevoerd zijn middels een VPAY of Maestro betaalkaart ontvang je gewoon via PAY. zoals jij dat gewend bent. Apple Pay betalingen via een VISA / Mastercard ontvang jij niet via PAY. maar via de leverancier waarmee jij een creditcard pincontract hebt afgesloten.

Tarieven

De debit- en creditcardtarieven die gerekend worden verschillen voor instore en e-commerce transacties.

betaaloptie tarief tarief gerekend via
E-commerce betaling Maestro % per transactie PAY.
  VISA / Mastercard % per transactie PAY.
Instore betaling V PAY en Maestro 0,0x per transactie PAY.
  VISA / Mastercard % per transactie Worldline

Restituties

E-commerce betaling

Vanuit het Admin Panel kun je een e-commerce Apple Pay betaling terugboeken naar de klant. Je kunt meerdere restituties per transactie uitvoeren. Het maximale bedrag dat kan worden terugbetaald aan een eindgebruiker is 100% van het originele orderbedrag.

Instore betaling

Een pintransactie via Apple Pay kan niet direct worden teruggeboekt. Hiervoor dien je het IBAN nummer van de rekeninghouder op te vragen.

Categorieën

Je kunt de betaaloptie Apple Pay alleen gebruiken als jouw webshop / verkooplocatie digitale diensten levert en in één van de onderstaande categorieën valt.

ID Naam
20 Abonnementen (leden service)
73 Auto en motor (onderdelen)
21 Baby & Kids
22 Beauty & Wellness
6 Boeken, Tijdschriften en DVD's
49 Cadeaukaarten, vouchers & Beltegoed
23 Cadeaus & Kaarten
52 Consumenten aankopen (gemiddelde bestelwaarde minder dan € 100,-)
85 Deal websites (daily offers and specials)
43 Dieren & Toebehoren
10 Digitaal entertainment (Gaming & Mediums)
55 Digital products (software, downloads)
11 Digitale diensten (dating)
32 Educatie & Training
4 Elektronica
25 Eten & Drinken
70 Facturatie (invoicing)
26 Fashion, Kleding & Schoenen
27 Gadgets
24 Gezondheid
61 Handelaren in edelmetalen en diamanten
30 Horloges & Juwelen
29 Huis & Inrichting
88 Medische hulpmiddelen
31 Muziek, Films & Games
76 Parkeren inclusief reserveren
5 Sieraden & Accessoires
34 Speelgoed
35 Sport & Vrije tijd
7 Toegangsbewijzen (ticketing)
33 Tuin & Gereedschap
36 Vakantie & Reizen
37 Warenhuizen
9 Zakelijke diensten

Wil je gebruik maken van Apple Pay? Lees dan de Acceptable Use Guidelines zoals opgesteld door Apple.

Afbeeldingen

Indien je het logo van Apple Pay op jouw pagina wilt weergeven, download deze dan via de site van Apple.