Payconiq

Payconiq is dé mobiele omnichannel oplossing die betalingen faciliteert, zowel online als offline in winkels, restaurants, webshops of op evenementen.

Betalen gaat gemakkelijk door middel van een QR-code die je scant met een Apple of Android smartphone. De betaaloptie Payconiq is beschikbaar voor merchants gevestigd in Nederland, België en Luxemburg.

Snel naar de juiste informatie

Payconiq, een korte introductie
Facts
Uitbetaling
Restituties
QR-code
Categorieën
Afbeeldingen (logo's)

Payconiq, een korte introductie

Facts

Categorie Walletbetalingen
Markt Nederland, België en Luxemburg
Aandeel In 2017 maakte 68% van de Europeanen gebruik van mobiel betalen. In 2020 zal dit aantal stijgen naar 92%.
Valuta EUR
Betaling Gegarandeerd, storneren niet mogelijk
Transactielimiet De transactielimiet is afhankelijk van je bank. Voor ING en Rabobank is dit € 500,- per dag. Via de app van Rabobank is de limiet te verhogen tot € 1.000,- per dag. Rekeninghouders met een rekening bij ASN Bank, Regiobank en SNS hebben een betalingslimiet van € 250,- per dag. Voor overige banken is de betalingslimiet € 250,- over de laatste 7 dagen (let op: tijdens de eerste 8 werkuren na het koppelen van de bankrekening met Payconiq staat de limiet bij de overige banken ingesteld op € 25,-. De limiet wordt daarna automatisch verhoogd naar € 250,- per 7 dagen).
Restitutie Meerdere restituties per transactie mogelijk tot 100% van het orderbedrag + € 30,-
Clearing via PAY.
Status Actief
Expiretijd 20 minuten online, 2 minuten in-store
Betaaloptie ID 2379
Pakket Beschikbaar in het PioneerProfessionalBusiness en Corporate pakket
Surcharging Niet toegestaan

Uitbetaling

De payconiq transacties komen binnen via Stichting Pay.nl en worden middels een clearing uitgekeerd. Het is niet nodig om een extra account aan te maken of om een overeenkomst af te sluiten bij Payconiq.

Restituties

Restituties van Payconiq betalingen worden via PAY. verwerkt. Bij een restitutie zal PAY. een IBAN overboeking naar de betaler uitvoeren zoals ook bij een iDEAL of een andere SEPA betaaloplossing gebeurd. De IBAN van Belgische consumenten is niet altijd direct beschikbaar, Dit kan 2 tot 3 werkdagen duren. In dat geval wordt de melding "debtor details are not available yet" getoond. Wanneer je het na 2 a 3 werkdagen nogmaals probeert moet de IBAN wel beschikbaar zijn.

QR-code

Betalingen doen met Payconiq is snel en gebruiksvriendelijk. Allereerst downloadt jouw klant de gratis Payconiq app voor iOS of Android. Vervolgens moet de bankrekening aan de app worden gekoppeld. De Payconiq app werkt samen met alle Nederlandse banken en de koppeling met de app is eenvoudig en eenmalig. Zodra de bankrekening is gekoppeld, kan jouw klant direct Payconiq gebruiken om te betalen!

Met Payconiq betaal je gemakkelijk in een webshop of in een fysieke winkel door een QR-code te scannen:

• De specifieke QR-code verschijnt op een display, in de app, op je desktop of op een pinautomaat;
  • Jouw klant scant de code met een smartphone. Vervolgens hoeft jouw klant alleen het bedrag nog goed te keuren in de Payconiq app d.m.v. een viercijferige code, vingerscan of een Face ID. Daarna is de betaling voltooid. Als (web)winkelier zie jij de transactie op je scherm verschijnen. Jouw klant heeft betaald!

Waarom Payconiq?

Mobiel betalen is meer dan alleen een leuk gadget. Het nieuwe systeem van Payconiq betekent gegarandeerd geen extra gedoe: het is een uitbreiding die gemakkelijk te integreren is met bestaande systemen.

Categorieën

Je kan de betaaloptie Payconiq gebruiken als jouw webshop / verkooplocatie in één van de onderstaande categorieën valt.

ID Naam
20 Abonnementen (leden service)
73 Auto en motor (onderdelen)
21 Baby & Kids
22 Beauty & Wellness
6 Boeken, Tijdschriften en DVD's
49 Cadeaukaarten, vouchers & Beltegoed
23 Cadeaus & Kaarten
52 Consumenten aankopen (gemiddelde bestelwaarde minder dan € 100,-)
64 Crowdfunding, peer-to-peer platforms voor lenen of betalen
85 Deal websites (daily offers and specials)
43 Dieren & Toebehoren
10 Digitaal entertainment (Gaming & Mediums)
55 Digital products (software, downloads)
32 Educatie & Training
4 Elektronica
25 Eten & Drinken
70 Facturatie (invoicing)
26 Fashion, Kleding & Schoenen
27 Gadgets
82 Geestverruimende producten (legaal)
24 Gezondheid
28 Goede doelen (ANBI status)
61 Handelaren in edelmetalen en diamanten
30 Horloges & Juwelen
29 Huis & Inrichting
88 Medische hulpmiddelen
31 Muziek, Films & Games
76 Parkeren inclusief reserveren
5 Sieraden & Accessoires
34 Speelgoed
35 Sport & Vrije tijd
7 Toegangsbewijzen (ticketing)
33 Tuin & Gereedschap
36 Vakantie & Reizen
37 Warenhuizen

Afbeeldingen (logo's)

Indien je het logo van Payconiq op jouw pagina wilt weergeven, download deze dan via de site van Payconiq.