WeChat Pay

WeChat Pay is een populaire betaaloptie in China waarbij de consument een QR-code kan scannen via de Wechat app om een betaling te voldoen.

WeChat is een semi-wallet. Waar in standaard wallets eerst geld gestort moet worden, kan een semi-wallet gelden doorsturen naar andere betaalmiddelen zoals een bankrekeningnummer of creditcard. Volgens de laatste WeChat Pay-statistieken zijn er maar liefst 800 miljoen mensen die WeChat Pay gebruiken (cijfers gerapporteerd door Tencent voor Q4 2019).

Snel naar de juiste informatie

WeChat Pay, een korte introductie (video)

Facts

E-commerce met handscanner

E-commerce via QR

Afbeeldingen

Alipay & WeChat betalingen, een korte introductie:

Via PAY. kan je eenvoudig WeChat en AliPay betalingen accepteren in jouw webshop, kassa of via de PAY. app.

Facts

Categorie Walletbetalingen
Markt China
Aandeel 800 miljoen gebruikers
Valuta Alle (automatische conversie naar EUR)
Betaling Gegarandeerd
Restitutie Één restitutie per transactie mogelijk tot 100% van het orderbedrag
Clearing Fullservice (Uitbetaling en facturatie via PAY.)
Uitbetaalsnelheid Na 5 dagen
Status Actief
Expiretijd 4 uren
Betaaloptie ID 1978
Tarief ID 1978
Pakket Beschikbaar in het PioneerProfessionalBusiness en Corporate pakket
Surcharging Toegestaan (buiten de Eurozone)

E-commerce met handscanner

Betalingen in de fysieke winkel aan de kassa kunnen worden uitgevoerd via de QuickPAY optie. Deze optie kan een gebruiker kiezen door in de app te gaan naar MONEY. Hierna wordt een barcode getoond of een QR-code. Beide bevatten een unieke code die geldig is zolang de app open is. Indien er geen handscanner aanwezig is, kan ervoor worden gekozen om de payment code weer te geven op het scherm. In dit geval kan deze 18 cijferige code, die begint met een 10, 11, 12, 13 of 14 handmatig door de medewerker worden ingevoerd. Zodra de code is ingevoerd, krijgt jouw klant een bevestiging op zijn telefoon. Soms is er direct betaald en bij hogere bedragen drukt de klant op de ''PAY NOW'' button om de betaling te voldoen.

De telefoon van de gebruiker moet verbonden zijn met het internet tijdens deze betaling. De snelheid van de volledige betaling is afhankelijk van deze verbinding. In de praktijk ontvangt de app het betaalverzoek van de kassa binnen één seconde.

E-commerce via QR

Online betalingen kunnen door jouw klant eenvoudig met de app worden afgerekend. Zodra jouw klant kiest voor WeChat als betaaloptie wordt hij / zij naar een Hosted Payment Page (HPP) doorgestuurd waar een QR-code staat afgebeeld. Zodra deze code wordt gescant, worden de transactiegegevens zoals jouw bedrijf / handelsnaam, het bedrag en de omschrijving van de betaalopdracht getoond. In de meeste gevallen is een druk op de ''PAY NOW'' button voldoende. In bepaalde gevallen zal de app om een extra verificatie vragen zoals een password, pincode of een Face ID of een Touch ID.

Afbeeldingen

Indien je het logo van WeChat Pay op jouw pagina wilt weergeven, download deze dan via de website van Wechat